Wpisy z tagiem: miód

niedziela, 06 marca 2016

 Pyszne udka z kurczaka w miodowo-musztardowej glazurze. Soczyste i miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe

Składniki:

- udka z kurczaka

- 1 łyżka musztardy dijon

- 1 łyżka płynnego miodu

- 2-3 łyżki oliwy z oliwek

- sól, pieprz

- ostra papryka czerwona w proszku

 

Umyte udka z kurczaka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 240ºC piekarnika i piec przez ok. 15 minut ( do lekkiego zrumienienia ). Wyjąć naczynie i posmarować dokładnie udka marynatą ( wymieszać musztardę, oliwę z oliwek, miód i 1/2 łyżeczki papryki ostrej). Zmniejszyć temperaturę do 200ºC i piec jeszcze przez ok. 45 minut.

| < Grudzień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
O autorze
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl
zBLOGowani.pl