Wpisy z tagiem: chili

poniedziałek, 21 października 2013

Bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa meksykańska z kurczakiem, fasolą, kukurydzą i pikantnymi przyprawami. Idealna na chłodne dni.



Zupa meksykańska z kurczakiem

 

Składniki:

- puszka kukurydzy

- puszka fasoli czerwonej

- puszka Czerwonej Fasoli z Kukurydzą Po Meksykańsku Bonduelle

- papryczka chili świeża

- pierś z kurczaka lub indyka

- ząbek czosnku

- kilka kropli tabasco

- puszka krojonych pomidorów

- 1 łyżka koncentratu pomidorowego lub duży przecier pomidorowy,np. Valfruta

- mieszanka przypraw do Burrito Kotanyi

- sól, pieprz, tabasco

- oliwa z oliwek

 

Wykonanie:

Kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w oliwie i przyprawie do Burrito. Odstawić na godzinę.

Na oliwie z oliwek podsmażyc kurczaka, dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy lub przecier, podlać wodą (ok.1 szklanki). Gotować przez kilka minut. Dodać drobno pokrojoną papryczkę chili, odsączoną kukurydzę i fasolę czerwoną oraz Czerwoną Fasole z Kukurydzą po meksykańsku - razem z zalewą. Doprawić solą, pieprzem i tabasco. Gotować jeszcze chwilę.

Podawać z podgrzaną tortillą lub nachosami.

 

Zupa meksykańska z kurczakiem

 

                      

| < Październik 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
O autorze
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl
zBLOGowani.pl