Wpisy z tagiem: pulpeciki

wtorek, 27 maja 2014

 Aromatyczne pulpety w sosie pomidorowym z odrobiną bazylii i czosnku. Można podawać z ryżem, makaronem, kaszą, ziemniakami.

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Składniki:

  • ok.300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • ok. 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
  • 1 łyżka pesto
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • kilka listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy

 

Do mięsa dodać posiekany czosnek, jajko, sól, pieprz, paprykę, bułkę tartą, dokładnie wyrobić. Formować małe kulki i smażyć chwilę na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do garnka, zalać przecierem pomidorowym, dodać pesto, bazylię, doprawić jeszcze solą, pieprzem, ziołami, gotować ok. 10-15 minut.

Pulpeciki w sosie pomidorowym

                          

 

Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja

 
| < Październik 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
O autorze
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl
zBLOGowani.pl