Wpisy z tagiem: mus

środa, 02 listopada 2016

Pieczona dynia i mus z dyni - do wykorzystania do zupy-krem, placuszków, ciast i innych potraw.

Pieczona dynia/mus-puree z dyni 

Składniki:

  •  dynia

Dynię pokroić razem ze skórką na mniejsze kawałki, usunąć pestki.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skórką do dołu.

Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180ºC przez około 35-40 minut.

Wystudzoną dynię obrać ze skórki, zmiksować blenderem na gładkie puree.

Gotowe puree można zamrozić lub przechowywać z lodówce kilka dni.

Tagi: dynia mus puree
10:19, cool_justo , Inne
Link Dodaj komentarz »
| < Październik 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
O autorze
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl
zBLOGowani.pl