poniedziałek, 05 marca 2018

Pyszne i proste ciasto Murzynek z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki. 

Murzynek

Składniki:

  • 2 szklanki mąki 
  • 3/4 szkl. cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 szkl. mleka
  • 4 duże łyżki dżemu z czarnej porzeczki 
  • łyżeczka aromatu waniliowego

Wymieszać wszystkie suche skladniki: mąkę, cukier, kakao, sodę, dodać jajka, olej, mleko, aromat, wszystko zmiksować. Na koniec dodać dżem, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.

Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut. 

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. 

| < Marzec 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
O autorze
Tagi
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl
zBLOGowani.pl