Blog > Komentarze do wpisu

Szparagi z szynką parmeńską i parmezanem

Zielone szparagi zawinięte w szynkę parmeńską i zapieczone w piekarniku.

Szparagi z szynką parmeńską i parmezanem

Składniki:

- zielone szparagi - pęczek

- opakowanie szynki parmeńskiej (prosciutto) lub innej długo dojrzewającej szynki

- parmezan

- odrobina oliwy

 

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, jeżeli szparagi są grube można je obrać. Zawinąć w plastry szynki, główki szparagów nasmarować lekko oliwą. Wyłożyć na blaszkę posmarowaną oliwą. Piec w nagrzanym piekarniku 200ºC przez ok. 15-20 minut. Wyłożyć na talerz, posypać wiórkami parmezanu.

czwartek, 02 czerwca 2016, cool_justo

Polecane wpisy

Komentarze
2016/06/16 13:02:53
W tym sezonie wszyscy gotują szparagi! Pycha!
-
2016/08/21 13:11:45
Pyszne! :)
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl
zBLOGowani.pl